Зеленчуци на тиган скара ЧЕТВЪРТЪК
1 бр. тиквичка
1 бр. морков
1 глава лук
1 бр. червена чушка
1 бр. зелена чушка
5-6 бр. гъби печурки
150 г царевица от консерва
2 с.л. олио
соев сос
Нарязваме тиквичката, морковът и чушките на пръчици (с дължина на кибритена клечка, ширина 4-5 мм), гъбите на шайби, лукът на полумесеци. Включваме котлона на 2/3 от мощността му и загряваме сухия тиган. Слагаме първо тиквичката и моркова. Готови са за около 6-8 минути, като ги разбъркваме 2-3 пъти през това време. Изсипваме ги в купа, горещи леко ги подправяме с олио и соев сос. Слагаме лука, чушките и гъбите в тигана за около 5 минути и отново ги разбъркваме. Прибавяме ги към тиквичката и моркова, добавяме царевицата и доовкусяване с олио и соев сос. Разбъркваме добре и оставяме минутка зеленчуците да поемат от заливката. Зеленчуците остават хрупкави. Подходящо е да се добавят маслини и кисели краставички. Може да се предложи както като самостоятелно постно ястие, така и като гарнитура към печени меса.