Какво да сготвим набързо за цяла седмица

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Зеленчуци на тиган скара ЧЕТВЪРТЪК
347194

Зеленчуци на тиган скара ЧЕТВЪРТЪК

1 бр. тиквичка
1 бр. морков
1 глава лук
1 бр. червена чушка
1 бр. зелена чушка
5-6 бр. гъби печурки
150 г царевица от консерва
2 с.л. олио
соев сос

Нарязваме тиквичката, морковът и чушките на пръчици (с дължина на кибритена клечка, ширина 4-5 мм), гъбите на шайби, лукът на полумесеци. Включваме котлона на 2/3 от мощността му и загряваме сухия тиган. Слагаме първо тиквичката и моркова. Готови са за около 6-8 минути, като ги разбъркваме 2-3 пъти през това време. Изсипваме ги в купа, горещи леко ги подправяме с олио и соев сос. Слагаме лука, чушките и гъбите в тигана за около 5 минути и отново ги разбъркваме. Прибавяме ги към тиквичката и моркова, добавяме царевицата и доовкусяване с олио и соев сос. Разбъркваме добре и оставяме минутка зеленчуците да поемат от заливката. Зеленчуците остават хрупкави. Подходящо е да се добавят маслини и кисели краставички. Може да се предложи както като самостоятелно постно ястие, така и като гарнитура към печени меса.

1 2 3 4 5 6
7
8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft