Бишкотени торти и сладкиши

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Бишкотена торта с целувки
609893

Бишкотена торта с целувки

За блата: 450 г бишкбти, 6 броя целувки, 6 броя ореховки, шоколад - за гарниране отгоре, малко прясно мляко - за напояване на бишкотите. За крема: 200 г краве масло, 200 г пудра захар, 50 г какао, 100 г шоколад, 100 мл прясно мляко, 2 жълтъка, 2 праха ванилия, 2 супени лъжици ром.

 На блата: Бишкотите се потопяват леко в прясното мляко (това става при нареждането на тортата). Целувките и ореховките се натрошават (също при нареждането). На крема: Маслото се разбива със захарта до побеляване. Смесват се какаото, млякото и шоколадът и се варят до сгъстяване. След като изстине, сместа се прибавя към разбитото масло при непрекъснато бъркане. Прибавят се жълтъците един по един, ванилията и ромът.
Нареждането на тортата става по следния начин: В тортена форма, застлана с хартия, се нарежда един ред бишкоти, потопени леко в прясно мляко, отгоре се намазва крем, натрошават се целувки и ореховки и отгоре върху тях се намазва пак крем, пак бишкоти, целувки, ореховки, крем - до свършване на продуктите. Тортата престоява 24 часа във формата. Отгоре се гарнира с настърган шоколад.

1 2 3 4
5
6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft