Бишкотени торти и сладкиши

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Плодов сладкиш с бишкоти
609885

Плодов сладкиш с бишкоти

250 г бишкоти, 1 буркан стерилизирани ягоди (само плодът), 1 кафена чашка бяло вино, 6 жълтъка, 6 супени лъжици кристална захар за жълтъците, 1 супена лъжица ром, 175 г (1 опаковка) сметана, 2 супени лъжици пудра захар и 1 пакетче ванилия за сметаната.

 В тортена форма се подреждат бишкотите и отцедения от сиропа плод. Захарта се загрява заедно с виното до кипване, охлажда се и се прибавя към разбитите жълтъци. Съдът се слага във водна баня и сместа се разбива с миксер (или тел) до сгъстяване, след което се охлажда при непрекъснато разбъркване и се ароматизира с рома. Сладкишът се залива с получения сос и се оставя на хладно да се стегне, гарнира се с разбитата сметана, подсладена с пудрата захар и ароматизирана с ванилията, и се поднася.

1 2 3 4 5 6 7
8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft