Бишкотени торти и сладкиши

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Сладкиш с бишкоти и кисело мляко
609885

Сладкиш с бишкоти и кисело мляко

1. 1 голям, или 2 малки пакета бишкоти
2. 2 кофички кисело мляко
3. 4 супени лъжици кафява (или бяла кристална) захар
4. 2 ванилии
В купа смесете млякото, захарта и ванилиите и разбъркайте добре. Можете да ползвате кафява, или обикновена бяла захар, но с кафявата става по-вкусно, тъй като тя придава на сладкиша типичния си лека карамелен аромат. На дъното на правоъгълен съд, който може да е всяка правоъгълна купа, тавичка, или както на снимката в съд от йенско стъкло сипвате от сместа, толкова, колкото да се покрие дъното. След това редите един ред бишкоти, поливате със сместа, отново ред бишкоти и отгоре отново смес. След това покривате съда с фолио и го слагате в хладилника. Сладкишът с бишкоти и кисело мляко трябва да постои 2-3 часа в хладилника, за да могат бишкотите да попие киселото мялко и да станат меки.

Забележка: Сладкишът става най-хубав с българските меки бишкоти, които обаче все по-трудно се намират по магазините. Ако открите от тези мекички бишкоти ще са ви нужни две пакетчета, защото те са по-малки. Сладкишът на снимките е правен с твърди бищкоти, тези, които в големи пакети можете да намерите в големите вериги магазини. Ако ползвате такива ви е достатъчен един пакет.

1
2
3 4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft