Бързи пилешки бутчета на тиган
1 с. л. зехтин
4 с. л. краве масло
10-12 долни пилешки бутчета
3 скилидки чесън
2 с. л. ситно нарязан магданоз
1 с. л. лимонов сок
• В тиган на среден огън се сгорещява зехтинът и 2 с. л. краве масло.
• Добавят се измитите и подсушени пилешки бутчета.
• Запържват се от всички страни до златист цвят.
• Тиганът се похлупва, а пилешките бутчета се готвят 20-25 минути, като периодично се обръщат.
• След като изтече времето се маха капакът.
• В тигана при пилешките бутчета се добавя останалото краве масло, ситно нарязаният чесън, магданозът и лимоновият сок.
• Всичко се разбърква и се оставя за 2-4 минути, за да могат пилешките бутчета да попият от чесновия сос.
• Чесновите пилешки бутчета на тиган се разпределят по чинии.
• Поднасят се със салата според сезона и картофено пюре.