Бързи пикантни кюфтенца
1 кг кайма
3 жълтъци
1 кафена лъжичка сода сода бикарбонат
1 кафена чашка бяло вино
нарязана на ситно и почистена от семките люта чушка
около 200 гр настърган кашкавал
нарязан на ситно магданоз
1 кафена чашка галета
• 1 кг кайма в съотношение 60% синско и 40% телешко се омесва добре с жълтъците на 3 яйца, 1 кафена лъжичка сода бикарбонат, 1 кафена чашка бяло вино на 1 кг кайма, нарязана на ситно и почистена от семките люта чушка, около 200 гр настърган кашкавал, нарязан на ситно магданоз, 1 кафена чашка галета.
• След измесването на каймата я оставяме на студено поне за 3-4 часа.
• Горния слой на каймата се намазва с олио за да не съхне.
• Оформяме кюфтета по около 70-80 гр едното и ги пържим в загрята мазнина, в тиган с незалепващо покритие.
• Пържим първоначално на по-силен огън за да се запечатат, а след това намаляваме силата на котлона и обръщаме по често.
• Готовите кюфтенца отцеждаме от мазнината в която са пържени и сервираме върху канапе от картофено пюре към което е добавено прясно мляко.