Бързи пилешки гърди в марината
за маринатата:
100 мл зехтин
сок на половин лимон
1 ч. л. черен пипер
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. куркума
1 ч. л. кимион
1 бр връзка магданоз
сол
2-3 бр. пилешки гърди
• Приготвяме маринатата в голяма купа като нарязваме на ситно магданоза и прибавяме към него зехтина, лимоновия сок и подправките.
• Измиваме пилешките гърди, слагаме ги в маринатата, завиваме купата с найлоново фолио и оставяме в хладилника за най-малко два часа.(можете от предишния ден да ги приготвите, за да стане наистина бързо когато ви потрябват)
• Готовите гърди ги нарязваме на по-малки парчета и печем на тиган(скара или фурна), като слагаме и зеленчуци по желание, за да се овкусят и те с маринатата.
• В този случай пекох на незалепващ тиган и използвах тиквичка и морков.
• Посолявам когато сложа месото и зеленчуците в тигана.