Бързи пилешки сърца на тиган
500 г пилешки сърца
100 мл соев сос
1 ч. л. мед
1 ч. л. балсамов оцет
1 ч. л. риган
1/4 ч. л. смлян черен пипер
олио
1/2 с. л. червен пипер
сок от 1/2 лимон
Приготвяне:
• Пилешките сърца се почистват, измиват и подсушават с кухненско руло.
• В купа се разбъркват соевият сос, балсамовият оцет, медът, риганът и черният пипер.
• Прибавят се пилешките сърца и се мариноват за 2 часа минимум.
• В тиган се сгорещяват 2 с. л. олио.
• Добавят се отцедените пилешки сърца (маринатата се запазва!).
• Запържват се за кратко, след което се сипва маринатата.
• Огънят се намалява, а тиганът се похлупва.
• Пилешките сърца се задушават 25-30 минути.
• След извирането на маринатата и пилешките сърца останат само на мазнината, се поръсват с червен пипер.
• Сърцата се разбъркват и се оставят 1 минута на огъня.
• Тиганът с пилешките сърца се сваля от котлона.
• Прехвърлят се в чиния за сервиране и се поливат с лимоновия сок.
• Поднасят се топли като мезе към вино, бира или като основно ястие с картофено пюре и салата по избор.