6 Декември 2011
577760
Тиквеник за Бъдни вечер
Пълнени чушки със стар фасул за Бъдни вечер
Яхния от стар боб за Бъдни вечер
Питка с късмети за Бъдни вечер
Посреднощ на Бъдни вечер
Трапезата на Бъдни вечер
Бъдни вечер традиция
Погача за Бъдни вечер
Постен чомлек за Бъдни вечер
Зелеви сърми на Бъдни вечер
Варено жито за Бъдни вечер
Орехови ядки по тракийски на Бъдни вечер
Бъдни вечер десерт - Бърза тиква
Ошав за Бъдни вечер
Варено жито за Бъдни вечер
На трапезата на Бъдни вечер трябва задължигтелно да присъства и вареното жито.
2 чаени чаши грухано жито ( ако нямате - може и негрухано)
3 кафяни чашки захар
2 кафяни чашки смлени орехови ядки
Изчистете житото и го измийте.
Залейте го със студена вода и го варете докато омекне. След това завийте тенджерата, в която сте варили житото с двойно прегъната хавлиена кърпа и го оставете да "нацъхти".
Изцедете водата. Смесете житото със захарта и ореховите ядки. За предпочитане е да използвате пудра захар. Тя по-лесно и бързо ще се разтопи.
Още от "Съвети за дома"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари