6 Декември 2011
577716
Тиквеник за Бъдни вечер
Пълнени чушки със стар фасул за Бъдни вечер
Яхния от стар боб за Бъдни вечер
Питка с късмети за Бъдни вечер
Посреднощ на Бъдни вечер
Трапезата на Бъдни вечер
Бъдни вечер традиция
Погача за Бъдни вечер
Постен чомлек за Бъдни вечер
Зелеви сърми на Бъдни вечер
Варено жито за Бъдни вечер
Орехови ядки по тракийски на Бъдни вечер
Бъдни вечер десерт - Бърза тиква
Ошав за Бъдни вечер
Пълнени чушки със стар фасул за Бъдни вечер
Продукти: 2 1/2 чаени чаши фасул, 1/2 чаена чаша олио, 10-12 сухи червени пиперки, 2 глави лук, 1 чаена лъжичка червен пипер, джоджен и сол на вкус.
Приготвяне: Фасулът се залива с кипяща подсолена вода, захлупва се добре и се оставя 10-15 минути да набъбне. След това се прецежда и се счуква. Пиперките, предварително почистени от дръжките и семето, се накисват в топла вода да омекнат. Прави се запръжка от олиото, нарязания на ситно лук, червения пипер. Изсипва се върху фасула. Избърква се с джоджена и солта и се пълнят пиперките. Нареждат се в тенджера, заливат се със зелев сок или вода и се варят, затиснати с чиния. Поднасят се студени.
Още от "Съвети за дома"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари