Бъдни вечер традиция и трапеза

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за дома
Зелеви сърми на Бъдни вечер
577716

Зелеви сърми на Бъдни вечер

Друго ястие, което се приготвя на Бъдни вечер са зелевите сърми , пълнени с ориз и домати. Тук трябва да отбележим, че се използва кисело зеле, което в България се приготвя по специален начин с морска сол и се консумира през зимата. Ако не разполагате с кисела зелка, можете да напълните сушени или пресни чушки по същия начин.

Необходими продукти

10-15 листа от кисела зелка
4 глави кромид лук
сол,
1 кафяна чашка ориз
2 червени домата - пресни или от консерва
1 чаена лъжица стрита чубрица
1 чаена лъжица смлян черен пипер
1 супена лъжица нарязан магданоз
2 сухи червени чушки,
2 сурови чушки /за предпочитане червени/,
1 морков,
1 1/2 кафяна чашка олио

Приготовление

Нарежете на ситно лука, суровите чушки и моркова. Посолете на вкус и запържете сместта в олиото.

Когато лукът омекне, прибавете ориза. Той трябва предварително да е изчистен, измит и изсушен.
След това прибавете обелените и настъргани домати, черния пипер, чубрицата и нарязания на ситно магданоз.

Разбъркайте добре тази смес. След това с нея напълнете зелевите сърми и добре ги завийте.

На дъното на тенджерата сложете един пласт ситно нарязано кисело зеле, а между сърмите поставете сухите червени чушки, които предварително трябва да сте държали 6 часа в студена вода. Залейте сърмите с равни части вода и зелев сок или само с топла вода. Течността трябва да покрие изцяло сърмите.

Варете на тих огън, докато зелевите листа омекнат.
 

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14
Още от "Съвети за дома"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft