Бъдни вечер традиция и трапеза

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за дома
Варено жито за Бъдни вечер
577716

Варено жито за Бъдни вечер

На трапезата на Бъдни вечер трябва задължигтелно да присъства и вареното жито.

Необходими продукти

2 чаени чаши грухано жито ( ако нямате - може и негрухано)
3 кафяни чашки захар
2 кафяни чашки смлени орехови ядки


Приготовление

Изчистете житото и го измийте.

Залейте го със студена вода и го варете докато омекне. След това завийте тенджерата, в която сте варили житото с двойно прегъната хавлиена кърпа и го оставете да "нацъхти".

Изцедете водата. Смесете житото със захарта и ореховите ядки. За предпочитане е да използвате пудра захар. Тя по-лесно и бързо ще се разтопи.
 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14
Още от "Съвети за дома"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft