6 Декември 2011
577716
Тиквеник за Бъдни вечер
Пълнени чушки със стар фасул за Бъдни вечер
Яхния от стар боб за Бъдни вечер
Питка с късмети за Бъдни вечер
Посреднощ на Бъдни вечер
Трапезата на Бъдни вечер
Бъдни вечер традиция
Погача за Бъдни вечер
Постен чомлек за Бъдни вечер
Зелеви сърми на Бъдни вечер
Варено жито за Бъдни вечер
Орехови ядки по тракийски на Бъдни вечер
Бъдни вечер десерт - Бърза тиква
Ошав за Бъдни вечер
Яхния от стар боб за Бъдни вечер
Продукти: 2 чаени чаши фасул, 1/2 чаена чаша олио, 3-4 глави лук, 2-3 домата, 1 чаена лъжичка червен пипер, магданоз, джоджен, сол и по желание 5-6 лютиви чушлета.
Приготвяне: Фасулът се почиства, измива и се залива със студена вода. Вари се на умерен огън. Лукът, нарязан на ситно, се задушава в мазнината до омекване, прибавят се червеният пипер и доматите. Задушават се леко. Свареният фасул се прецежда. Разпределя се в пръстени гювечета. Отгоре се разпределя запръжката. Върху нея се поставя по едно лютиво чушле и по едно резенче домат. Посолява се, поръсва се с магданоз и джоджен и се сипва по 2-3 супени лъжици от водата, в която е врял фасулът. Гювечетата се запичат на фурна. Поднасят се топли.
Още от "Съвети за дома"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари