Рецепти за Великденски сладки

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Великденска шоколадова торта
586341

Великденска шоколадова торта

за тестото - 130 г масло, 150 г пудра захар, 8 яйца, 250 г шоколад, 0.250 л вода, 130 г настъргани бадеми, 100 г брашнo

За глазурата : 125 г шоколад, 3 супени лъжици вода, 2 супени лъжици прясно мляко, 20 г масло

За украсата : разноцветни дребни драже бонбони.

 

Начин на приготвяне на великденска шоколадова торта :

Маслото се разбива миксер. Прибавя се захарта и се разбива още няколко минути, докато се получи пухкав крем. Един по един се добавят жълтъците. Шоколадът се разтопява с водата на слаб огън и постепенно се прибавя към крема. Слагат се бадемите и брашното. Белтъците се разбиват на сняг и внимателно се прибавят към сместа. Тя се изсипва във форма, намазана с масло, и дъното се покрива с алуминиево фолио. Пече се в слаба фурна, като блатът трябва да остане мек в средата. Оставя се да изстине, преди да се извади, и се отстранява фолиото.

Шоколадът се начупва на парченца и се разтопява на водна баня с водата, без да се бърка. Прибавят се млякото и маслото и се разбърква. Полутечна, глазурата се изсипва в центъра на тортата и се заглажда равномерно по цялата повърхност отгоре отстрани с помощта на шпатула или плосък нож. Оставя се да изстине. Отгоре тортата се украсява с разноцветните драже бонбони. По желание около чинията и великденската торта да се наредят в кръг и разноцветни великденски яйца.

1 2
3
4 5 6 7 8 9 10 11
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft