29 Март 2012
586382
Козуначен кекс
Козуначена пита
Великденска шоколадова торта
Великденски венчета
Великденски зайчета
Великденски сладки с масло и кисело мляко
Великденски кифлички
Великденски сладки с нишесте
Великденски сладки със стафиди
Великденско цвете
Великденски курабии
Великденски венчета
500 г брашно
1 и 1/2 ч.ч. разтопен маргарин
250 г захар
4 бр. яйца
500 мл прясно мляко
20 г мая
1 ванилия
жълтък за намазване
Маята се разтваря в млякото. Маргаринът се разбива със захарта. Продуктите се смесват, добавят се брашното и ванилията. Омесва се тесто, което се оставя да втаса. След това от него се късат малки парченца, които се разтеглят и се усукват две по две. Съединяват се в двата си края като венчета. поставят се в намазана с маргарин тавичка и се оставят да втасат. След това се намазват с жълтък и се поръсват със захар. Пекат се в умерена фурна.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари