Великденски зайчета
600 г брашно (пресято)
250 мл прясно мляко
40 г мая
100 г масло
3 бр. яйца
100 г захар
кората на 1/2 лимон
50 г пудра захар
сладкарски оцветители
сол
Маята се разтваря в млякото. Брашното се сипва в дълбока купа, в средата се прави дупка и млякото се сипва в нея. Оставя се на топло за около 15-20 минути. След това се добавя маслото, сол, захарта, настърганата лимонова кора и се замесва тесто. Покрива се и се оставя на топло за около 30 минути. От картон се изрязва шаблон за зайче. Фурната се загрява на 200 С. Тестото се разточва и се изрязват с шаблона зайчета. Белтъците се отделят от жълтъците. Жълтъците се разбиват и с тях се намазват зайчетата. Слагат се в намазнена тавичка и втасват 15 минути. Пекат се 15-20 минути. Белтъците се разбиват с пудрата захар, добавят се оцветителите и се украсяват зайчетата. Пекат се до готовност.