29 Март 2012
586325
Козуначен кекс
Козуначена пита
Великденска шоколадова торта
Великденски венчета
Великденски зайчета
Великденски сладки с масло и кисело мляко
Великденски кифлички
Великденски сладки с нишесте
Великденски сладки със стафиди
Великденско цвете
Великденски курабии
Великденски сладки с нишесте
3 бр. яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
700 г пшенично обикновено нишесте
1 ч.л. сода бикарбонат
2 бр. ванилия
2 с.л. сок от лимон
3-4 капки бадемова есенция
мармалад за слепване или пудра захар за поръсване
Яйцата и захарта разбиваме до побеляване. Прибавяме олиото, содата разтворена в лимоновия сок, ванилията и бадемовата есенция. Нишестето се прибавя бавно, докато се измеси средно меко тесто. От тестото се правят малки топчета, колкото череши. Нареждат се на разстояние в тавичка, защото се уголемяват двойно. Пекат се на 200 С до напукване и бледо розово. Изстинали се слепват с мармалад или топли обилно се поръсват с пудра захар.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари