Вкусни пролетни ястия със спанак за събота

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Вкусен спанак с хлебчета
198867

Вкусен спанак с хлебчета

Продукти:
1 кг спанак
25 г брашно
20-40 г масло
350 г прясно мляко
индийско орехче
щипка сол
150 г бял хляб
1 яйце
щипка захар
прясно мляко
масло за пържене

Попарваме почистения спанак с вряла вода, възваряваме (под похлупак), изваждаме, оставяме да се отцеди и пресоваме. Правим светла запръжка от маслото и брашното, разреждаме с прясно мляко, сваряваме и прибавяме спанака. Посоляваме, леко подслаждаме, подправяме и претопляме. Нарязваме хляба на тънки филийки, потапяме в яйце, разбито с прясно мляко и щипка захар, и изпържваме в масло от двете страни. Подреждаме спанака в блюдо, наоколо подреждаме изпържените филийки, евентуално добавяме и рохко сварени яйца.

1 2 3 4
5
6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft