28 Април 2012
198850
Лазаня със спанак
Спаначена супа Флоренция
Спаначена супа с жълтък
Омлет от спанак и шунка
Вкусен спанак с хлебчета
Бърза рецепта-задушен спанак с масло
Задушен спанак със сметана
Спанак с бяла риба в йенска тенджера
Задушен спанак със сметана
Продукти:
700 г спанак
3 лъжици масло
2 лъжички брашно
100 г сметана
щипка захар
черен пипер
сол
пържени хапки
Задушаваме почистения спанак (без добавяне на вода) под похлупак до омекване. Намачкваме го, за да пусне сока, нарязваме ситно и изпържваме в 2 лъжици масло в продължение на 5 минути. Прибавяме сол, черен пипер, захар и брашното и като бъркаме непрекъснато, пържим още 2 минути. Прибавяме сметаната, възваряваме сместа и задушаваме под похлупак 5 минути. Подреждаме спанака в блюдо, поръсваме с масло и украсяваме с пържени хапки.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари