28 Април 2012
198850
Лазаня със спанак
Спаначена супа Флоренция
Спаначена супа с жълтък
Омлет от спанак и шунка
Вкусен спанак с хлебчета
Бърза рецепта-задушен спанак с масло
Задушен спанак със сметана
Спанак с бяла риба в йенска тенджера
Спаначена супа Флоренция
500 г спанак, 1 глава лук (или връзка зелен лук) нарязан на ситно, 1 л бульон (пилешки или телешки), 1/2 чаена чаша мляко или сметана, 1 супена лъжица нишесте, 1-2 чаени лъжици краве масло, 1 желтък, сол на вкус, черен пипер на вкус, щипка индисйско орехче.
Запържете леко лука, добавете бульона и добавете разтвореното в млякото нишесте. След завирането на водата добавете изчистения и нарязан на ситно спанак и варете в продължение на 5 мин. След това претрийте супата през сито, добавете маслото и застройте с жълтъка. Подправете със сол, черен пипер и инд. орехче на вкус.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари