28 Април 2012
198850
Лазаня със спанак
Спаначена супа Флоренция
Спаначена супа с жълтък
Омлет от спанак и шунка
Вкусен спанак с хлебчета
Бърза рецепта-задушен спанак с масло
Задушен спанак със сметана
Спанак с бяла риба в йенска тенджера
Вкусен спанак с хлебчета
Продукти:
1 кг спанак
25 г брашно
20-40 г масло
350 г прясно мляко
индийско орехче
щипка сол
150 г бял хляб
1 яйце
щипка захар
прясно мляко
масло за пържене
Попарваме почистения спанак с вряла вода, възваряваме (под похлупак), изваждаме, оставяме да се отцеди и пресоваме. Правим светла запръжка от маслото и брашното, разреждаме с прясно мляко, сваряваме и прибавяме спанака. Посоляваме, леко подслаждаме, подправяме и претопляме. Нарязваме хляба на тънки филийки, потапяме в яйце, разбито с прясно мляко и щипка захар, и изпържваме в масло от двете страни. Подреждаме спанака в блюдо, наоколо подреждаме изпържените филийки, евентуално добавяме и рохко сварени яйца.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари