Вкусни пролетни ястия със спанак за събота

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Спанак с бяла риба в йенска тенджера
198850
Спанак с бяла риба в йенска тенджера

Спанак с бяла риба в йенска тенджера

500 г филе от бяла риба , 100 г замразен спанак , 1 к. ч. варен ориз , 1 скилидка чесън , 1 глава лук , 1 с. л. олио , сол и черен пипер на вкус
за соса:
30 г масло , 2 с. л. лимонов сок , 1 с. л. брашно , 1/2 ч. л. сух розмарин , сол на вкус

В йенска тенджера се поставят ситно нарязани лук и скилидка чесън и се заливат с олиото. Задушават се под капак 1 минута на максимална мощност. След това се разбъркват с ориза и спанака, посолява се.Филетата се овкусяват със сол и пипер и върху всяко се поставя от плънката. Завиват се на руло и се защипват с клечка за зъби. Редят се в йенска тенджера, наливат се 4-5 с. л. вода и се пекат при максимална мощност 8-10 минути, след което се изваждат. Омекналото масло се размесва с брашното, поставя се в йенската тенджера, където са се пекли филетата, разбърква се и се подправя с лимонов сок, сол и розмарин. Вари се минута и ако е необходимо, се налива топла вода до достигане на желаната гъстота на соса.
 

1 2 3 4 5 6 7
8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft