Брускети рецепти

вход през zajenata.bg
183536

Вкусне брускети рецепта

1 франзела (или 2 багети)
1-2 домата конкасе
100-150 г сирене (може да се използва всякакъв вид)
5-6 листенца босилек
няколко маслини
1-2 скилидки чесън
зехтин
сол на вкус
всичко останало, което ви хрумне - кашкавал, бекон, чушки, други видове сирена - моцарела, пармезан и др.

Обелваме доматите и отстраняваме семките. Трябва да остане само месестата част, която нарязваме на малки кубчета. Така се получават домати конкасе. Посоляваме ги леко и ги оставяме за кратко, за да се отцеди излишния сок. В противен случай филийките ще се намокрят и няма да стане вкусно и красиво.
Към доматите прибавяме натрошено (настъргано) сирене, нарязан на ситно босилек, обезкостени и нарязани маслини, смачкани скилидки чесън и няколко капки зехтин. Разбъркваме добре.
Франзелата( багетата) се нарязва на тънки филийки, като всяка намазваме с малко зехтин и след това върху тях слагаме малко от сместа.
Печем във фурната за кратко, докато се зачервят леко франзелките. Преди да се извадят може да се прибави малко настърган кашкавал или друг вид сирене.  

1
2
3 4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft