Брускети по италиански
домати - 8 броя, нарязани на кубчета
лук - 1/3 чаша червен, нарязани на ситно
босилек - 1 китка пресен
чесън - 3 скилидки, нарязани на ситно
оцет - 1/2 чаша винен
зехтин - 1/2 чаша
сол
черен пипер
хляб - френски (франзела, багети), нарязан
Разбъркайте ситно нарязаните доматчета рома, скълцания чесън и червения лук в купа. Добавете и възможно най-ситно скълцания или нарязан в кухненски робот босилек.
Добавете оцета, зехтина, сол, черен пипер на вкус и разбъркайте много добре.
Нарежете хляба на филийки с дебелина поне 2 см. Сложете ги да се запекат от едната страна в тава, намазана с масло - филийките трябва да се запекат леко отгоре, а вътрешността им да остане мека.
Върху всяка филийка сложете то доматената смес и поднесете италианските брускети.