26 Март 2012
430518
Понеделник Пилешко със сметанов сос
Понеделник Мусака от чушки, сирене и яйца
Вторник Вити шишове
Вторник Тиквички с ориз и картофи
Сряда Месо с доматен сос
Сряда Броколи със сметана и кашкавал
Четвъртък Пиле Беарнез
Четвъртък Спанак с ориз
Петък Гювечета със свинско
Петък Чушки-гондола
Вторник Вити шишове
1 кг кайма
Подправки по желание, в случая:
2 с.л. червен пипер
1 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. бял пипер
3 скилидки чесън, пасиран
1 глава лук, настъргана
4 с.л. магданоз, на ситно
2 с.л. див лук, на ситно
2 с.л. риган, сушен
1 ч.л. чубрица
2 бр. яйца
150 мл прясно мляко
галета
хлебно тесто по избор
Фурната се загрява на 200 С. Каймата се омесва с подправките, яйцата, млякото и толкова галета, че да стане твърда. Оставя се да престои няколко часа. Замесва се тестото и се оставя да втаса. От тестото се приготвят фитили.
На шишовете се нанизва каймата (като за Адана кебап). Около каймата се усукват фитилите. Шишовете се пекат до покафеняване на хляба.
Сервират се веднага.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари