Какво да сготвим от понеделник до петък за вечеря

вход през zajenata.bg
430515

Четвъртък Спанак с ориз

1 кг пресен спанак
2 стръка зелен лук
копър
1 кубче бульон
сол
200 г ориз
200 г доматено пюре или 5-6 с.л. лютеница
500 мл вода и малко повече по желание
зехтин

Измиваме спанака и го го слагаме да заври. Когато омекне го прецеждаме. В тенджера слагаме зехтин и нарязаните на ситно зелен лук и копър. След като се попрепържат леко добавяме изцеденият и нарязан спанак, ориза и водата.
След като започне да ври прибавяме бульончето, сол и доматеното пюре. За предпочитане е да не се използват пресни домати. Вари се около 20 минути на средна температура и по желание може да се добави още вода. При сервиране аз добавям по лъжица кисело мляко. 

1 2 3 4 5 6 7
8
9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft