Петък Гювечета със свинско
свинско месо
суджук
кромид лук
сирене
гъби
доматено пюре или лютеница
картофи
моркови
яйца
кашкавал
черен пипер, чубрица
масло
На дъното на гювечето се поставя малко масло, и се редят продуктите - най-отдолу се слага лука, след това свинското месо - което трябва да е нарязано на хапки, след това суджука - нарязан на колелца, после се редят гъбите, нарязаните моркови, сиренето - може да е на плочка или надробено, добавя се доматеното пюре или лютеницата, и най-отгоре се поставят картофите, нарязани като за печене. Поръсва се с малко черен пипер и чубрица. Гювечетата се пекат в добре загрята фурна около 40 минути на 180 С. Когато са готови, във всяко гювече се счупва по едно яйце и се връща във фурната за още 5 минути. След това се изваждат и докато са още топли, се поръсват с кашкавал.