Какво да сготвим от понеделник до петък за вечеря

вход през zajenata.bg
430515

Вторник Вити шишове

1 кг кайма
Подправки по желание, в случая:
2 с.л. червен пипер
1 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. бял пипер
3 скилидки чесън, пасиран
1 глава лук, настъргана
4 с.л. магданоз, на ситно
2 с.л. див лук, на ситно
2 с.л. риган, сушен
1 ч.л. чубрица
2 бр. яйца
150 мл прясно мляко
галета
хлебно тесто по избор

Фурната се загрява на 200 С. Каймата се омесва с подправките, яйцата, млякото и толкова галета, че да стане твърда. Оставя се да престои няколко часа. Замесва се тестото и се оставя да втаса. От тестото се приготвят фитили.
На шишовете се нанизва каймата (като за Адана кебап). Около каймата се усукват фитилите. Шишовете се пекат до покафеняване на хляба.
Сервират се веднага. 

1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft