Изкушенията на Жак Пепен

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Гратен Дофиноа от Жак Пепен
146128

Гратен Дофиноа от Жак Пепен

Продукти:

800 г картофи, за предпочитане Юкон Голд
2 1/2 ч. ч. мляко
2-3 скилидки чесън, смачкани и нарязани на ситно (1 1/2 ч. л.)
3/4 ч. л. сол
1/2 ч. л. прясно смлян черен пипер
1 ч. ч. пълномаслена сметана

Загрейте фурната на 190 градуса.
Обелете картофите и ги нарежете на резени с дебелина 3 милиметра. Не мийте резените.
Сложете картофите, млякото, чесъна, солта и пипера в голяма касерола и ги оставете да кипнат. Разбърквайте внимателно, за да разделите резените и да не загори. Ще се сгъсти, щом наближи завиране.
Сипете картофената смес в съд за гратен с обем 6 чаша и добавете сметаната отгоре. Сложете съда в тава и печете 1 час или докато картофите поемат повечето течност и са меки, когато ги прободете с вилица. Оставете ги да си починат 20-30 минути преди да ги сервирате.
 

1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft