Изкушенията на Жак Пепен

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Гратен с тиквички и домати от Жак Пепен
146076

Гратен с тиквички и домати от Жак Пепен

4 тиквички

3 големи, зрели домата, нарязани на 12 резена всеки

¼ ч. зехтин

 ЗА ТОПИНГА:

 3 с.л. прясно настърган Пармезан

1 резен твърд пълнозърнест хляб, нарязан на кубчета

3 пресни стръка риган или ½ ч.л. сушен

½ ч.л. сол

½ ч.л. прясно смлян черен пипер

1 с.л. зехтин екстра върджин

 

 


Приготвяне:
Предварително загряваме фурната на 200 градуса

 Отрязваме краищата на тиквичките и ги разполовяваме. Нарязваме всяка половина на 4 парчета.
Подреждаме редуващи се парчета тиквичка и домат в тава за гратени и ги заливаме със зехтина. (Дотук гратенът може да бъде приготвен и един ден по-рано, като се съхранява в хладилник)

ЗА ТОПИНГА:

Комбинираме сиренето, хляба, ригана, солта и пипера в блендер и ги разбиваме до получаване на едра галета. Прехвърляме сместа в купа и я объркваме със зехтина. Оставяме я настрана.
При сервиране поръсваме гратена с топинга. Печем го 35 минути или докато зеленчуците станат крехки и сочни, а отгоре се е получила кафеникава коричка. 

1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11 12
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft