Изкушенията на Жак Пепен

вход през zajenata.bg
146076

Гро пан от Жак Пепен

4 ½ ч. ч. брашно за хляб 3 с. л. за месене и поръсване

2 ½ ч. л. сол

2 ¼ ч. л. суха мая

2 ч. ч. хладка вода

1 с. л. царевично брашно или грис

Сложете 4 ½ ч. ч. брашно, солта, маята и 2 ч. ч. вода в купата на кухненски робот с бъркалка за тесто. Смесете продуктите за 45 секунди на ниски обороти или докато се образува еластично тесто.

Прехвърлете тестото в пластмасова купа или голяма и дълбока керамична купа или такава от неръждаема стомана. Покрийте плътно с капак или найлоново фолио и оставете да втаса на топло за 3 часа или докато удвои обема си.

Натупайте тестото, като вкарвате външните ръбове навътре. Така ще изкарате въздуха от вътрешността му. Извадете тестото. Поръсете останалото брашно в купата и отново върнете тестото в нея. Месете тестото докато поеме брашното и отново стане еластично. Оформете го на гладка топка.

Покрийте дъното на широка плоска тава с пергаментна хартия. Поръсете с царевичното брашно. Сложете тестото отгоре, като гледате ръбчетата му (ако има такива) да са отдолу. Покрийте го с купата и го оставете да втасва 2 часа или докато удвои обема си.

Загрейте фурната на 220 градуса.

Поръсете тестото с 1 с. л. брашно. Направете няколко разреза на повърхността му. Сложете тестото във фурната. Напръскайте с вода. Пръскайте няколко пъти фурната в вода по време на печенето. Печете 20 минути, намалете фурната на 200 градуса и печете още час или докато хлябът стане златисто кафяв.

Охладете хляба преди рязане.

1 2
3
4 5 6 7 8 9 10 11 12
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft