Изкушенията на Жак Пепен

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Гъста доматена супа с рохко яйце от Жак Пепен
146096

Гъста доматена супа с рохко яйце от Жак Пепен


2 с. л. зехтин
1 средно голяма глава лук, нарязана на едро (1 1/4 ч. ч.)
6 стръка пресен лук, подрязан (оставена част от зеленината) и нарязан (3/4 ч. ч.)
1 морков, обелен и нарязан на едро (1/2 ч. ч.)
3 скилидки чесън, смачкани и нарязани
2 с. л. универсално брашно
3 ч. ч. домашен пилешки бульон (виж рецептата), или консервиран с ниско съдържание на сол
340 г чери домати
1 ч. л. сол или на вкус
1/2 ч. л. прясно смлян черен пипер
1 ч. л. сушена мащерка
1/4 ч. л. сушен градински чай
1 кутия домати, 425 г

За гарнитурите:
4 филии ръчен хляб, за предпочитане стар, за крутони
2 ч. л. зехтин
1 малка скилидка чесън
4 големи яйца
1/2 ч. ч. настъргано сирене Грюер или Ементал
 

 

Приготвяне:
Загрейте зехтина в голяма касерола от неръждаема стомана. Добавете кромида, пресния лук, моркова и чесъна и ги гответе на висока температура, като разбърквате постоянно, за 4-5 минути. Поръсете с брашното, разбъркайте добре и гответе още 1 минута, като разбърквате. Добавете бульона.
Междувременно, смелете чери доматите в кухненски робот, на едро. Добавете ги към супата, заедно със солта, пипера, мащерката и градинския чай. Пасирайте консервираните домати за 5 секунди и ги добавете към супата. Кипнете, като разбърквате от време на време, после покрийте, намалете температурата на ниска и гответе 20 минути.

За гарнитурите:
Загрейте фурната на 200 градуса.
Намажете филиите хляб със зехтина и подредете на 1 ред в тава. Печете ги 10-12 минути, или докато покафенеят добре. Натрийте ги от едната страна със скилидка чесън и ги оставете настрана.
С помощта на игла или топлийка, направете дупка в тъпия край на всяко яйце. Сложете ги внимателно в касерола с вода, достатъчно да ги покрие, и ги гответе около 6 минути в едва вряща вода. Излейте водата и разклатете касеролата, за да се начупят черупките на яйцата. Напълнете съда с лед и вода и оставете яйцата да се охладят напълно.
Щом това стане, ги обелете внимателно под хладка течаща вода. Дръжте ги в студена вода до поднасянето.
При сервирането, излейте студената вода и я заменете с гореща от чешмата. Оставете яйцата да се затоплят леко, за 5 минути.
Кипнете супата и я разпределете в 4 купички. Поставете по 1 яйце в средата на всяка. Сложете по 1 крутон в купичка и сервирайте, поръсете със сирене

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft