Зелен фасул рецепти

вход през zajenata.bg
792646

Гювеч със зелен фасул

1.5 кг патладжани
3 кг червени и зелени чушки
3 кг домати
1 кг зелен фасул
3 глави лук
300 г бамя
1 кг тиквички
1 кг моркови
листа целина
сол
олио
По желание:
черен пипер на зърна
дафинов лист
мащерка

Изпичаме и обелваме червените и зелени чушки, след което ги нарязваме на лентички. Патладжаните нарежете на дребни парченца и ги оставете да се отцедят един час, след което ги изпържваме в олиото за 8 минути. Изпържваме и тиквичките. Извадете ги внимателно. След което изпържваме за 5 минути на тих огън лука. Почистете бамята от дръжките без да срязвате семенните каналчета. Нарежете зеления фасул, морковите и бланширайте. Доматите смелете и ги варим малко (колкото да поизври водата). Пускаме в него бамята да се попари. Изваждаме я и я разпределяме в бурканите, където сме разпределили и другите продукти. Доматеният сок посоляваме и поръсваме с накълцаните на ситно листа от целина. Сипваме го в бурканите. Варим 15-20 минути.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
11
12
Ястия със зелен фасул
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft