Зелен фасул с телешко
600 г телешко
1 буркан консервиран зелен фасул
50 г олио
1 глава лук
1 супена лъжица брашно
1 чаена лъжичка червен пипер
3 моркова
3-4 скилидки чесън
2-3 домата
магданоз
сол.
Сгорещете мазнината в тенджерата, и сложете ситно нарязания лук заедно с нарязаните моркови да се задушат. Прибавете брашното и червения пипер, разбъркайте и залейте с 3 чаши гореща вода. Сложете нарязаното месо, обелените и нарязани на ситно, домати. Затворете тенджерата и варете 20 минути след завъртането на вентила Отворете и прибавете отцедения зелен фасул лидките чесън. Затворете отново тенджерата и варете още 15 минути след повторното завъртане на вентила. Поднесете ястието, поръсено с нарязан. магданоз.
По същия начин може да се приготви и пресен зелен фасул.