Как се приготвят еклери

вход през zajenata.bg
222230

Еклери със сметана

100 гр. масло
1/4 ч.л. сол
250 гр. брашно
4 яйца
250 гр. маскарпоне
120 гр. пудра захар
100 мл. сметана

Кипнете 250 мл. вода, прибавете маслото, солта и оставете отново да кипне. Махнете от огъня и добавете пресятото брашно, като разбърквате непрекъснато, докато се получи еднородна смес.
В отделен съд разбийте яйцата и ги прибавете към тестото при постоянно бъркане. Сложете тестото в шприц или найлонов плик, като направите дупка в единия край. Шприцовайте върху намаслена хартия за печене и печете в загрята до 200 градуса фурна за около 30 минути. Оставете да престоят във фурната още 10 минути и ги извадете.
Разбийте маскарпонето със захарта и сметаната до получаването на еднородна смес. Трябва да се получи пухкав крем. Оставете да престои в хладилника.
Разрежете внимателно еклерите по дължина и напълнете с получения крем. Поръсете с пудра захар, оставете да стегнат за няколко минути в хладилника и сервирайте. 

1 2 3 4 5 6 7 8
9
10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft