Еклери с къпинов крем
100 г краве масло
1 щипка сол
4 яйца
150 г брашно
10 г желатин
300 г кисело мляко
размесено с пакетче ванилия
сока и настъргана кора на 1 лимон
100 г захар
300 мл сметана
300 г къпини
3 супени лъжици пудра захар
1. Кипнете 250 мл вода с кравето масло и солта. Наведнъж прибавете цялото брашно и бъркайте, докато се образува топка тесто и дъното на тенджерата се покрие с бял налеп. Сложете тестото в купа и прибавете към него 1 яйце. Малко изстудете. Едно след друго прибавете останалите яйца, докато тестото не заблести.
2. Поставете тестото в сладкарски шприц. Застелете тавата с хартия за печене и оформете 12 розички. Печете ги 15-20 мин при температура 220С. Разрежете еклерите хоризонтално на половинки, докато са още топли.
3. Накиснете желатина. Смесете киселото мляко, настърганата кора и сока от лимона. Изстискайте желатина и го смесете с киселото мляко. Щом то започне да се сгъстява, разбийте сметаната и я добавете. Напълнете сладкарски шприц с крема и разпределете върху долните части на сладкишите. Покрийте с къпини и украсете с останалия крем. Покрийте с горните части на розичките. Охладете 60 мин и поръсете с пудра захар.