Как се приготвят еклери

вход през zajenata.bg
222187

Бързи еклери

За тестото: 120 г брашно, 200 мл вода, 100 мл олио, щипка сол, 4 яйца. За крема: 1 л прясно мляко, 220 г захар, 5 яйца, 2 праха ванилия, 1 чаена лъжичка краве масло, 120 г брашно.
 На тестото: Водата, олиото и солта се загряват. Прибавя се брашното и започва да се бърка, докато сместа започне да се отделя от съда. След като поизстине, се прибавят едно по едно яйцата и продължава да се бърка. В намазана с масло и посипана с брашно тава се изсипва по една чаена лъжичка от сместа, без да се допират. Изпичат се в по-силна фурна. След като се изпекат, се разрязват хоризонтално и се пълнят с крем и отново се слепват. На крема: Половината от млякото се сварява. В другата половина се прибавят брашното и жълтъците и се изсипва във врящото мляко. Бърка се непрекъснато, докато се сгъсти. Прибавят се захарта и ванилията и се пълнят еклерите.

1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft