Как се приготвят еклери

вход през zajenata.bg
222246

Еклери с къпинов крем

100 г краве масло
1 щипка сол
4 яйца
150 г брашно
10 г желатин
300 г кисело мляко
размесено с пакетче ванилия
сока и настъргана кора на 1 лимон
100 г захар
300 мл сметана
300 г къпини
3 супени лъжици пудра захар


1. Кипнете 250 мл вода с кравето масло и солта. Наведнъж прибавете цялото брашно и бъркайте, докато се образува топка тесто и дъното на тенджерата се покрие с бял налеп. Сложете тестото в купа и прибавете към него 1 яйце. Малко изстудете. Едно след друго прибавете останалите яйца, докато тестото не заблести.
2. Поставете тестото в сладкарски шприц. Застелете тавата с хартия за печене и оформете 12 розички. Печете ги 15-20 мин при температура 220С. Разрежете еклерите хоризонтално на половинки, докато са още топли.
3. Накиснете желатина. Смесете киселото мляко, настърганата кора и сока от лимона. Изстискайте желатина и го смесете с киселото мляко. Щом то започне да се сгъстява, разбийте сметаната и я добавете. Напълнете сладкарски шприц с крема и разпределете върху долните части на сладкишите. Покрийте с къпини и украсете с останалия крем. Покрийте с горните части на розичките. Охладете 60 мин и поръсете с пудра захар.
 

1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft