Сладкиши и торти с еклери

вход през zajenata.bg
70062

Еклери с шоколад



 ПРОДУКТИ:
вода - 250 г
масло - 70 г
брашно - 150 г
яйца - 4 броя
сол - 1 щипка
прясно мляко - 350 г, за крема
нишесте - 30 г
захар - 65 г
мазнина - 75 г масло
сметана - 200мл (30%)
ванилия
шоколад - 100 г черен, за глазурата
ПРИГОТВЯНЕ НА ЕКЛЕРИ С ШОКОЛАД

Към кипяща подсолена вода се добавя маслото и се оставя отново да кипне, след което се прибавя брашното. С лъжица се разбърква хубаво, за да не се получат бучки. Отдръпва се от огъня и се бърква до пълно сгъстяване.

Добавят се яйцата едно по едно при непрекъснато бъркане, докато сместа стане еластична. Готовото тесто трябва да се разлива, ако е много гъсто добавете още едно яйце, а ако е рядко добавете брашно.

Напълнете сладкарския шприц и с леко притискане шприцовате в предварително намазнена и набрашнена тава на разстояние поне 3 см едно от друго. Дължината на еклерчетата да е около 10 см. При печене увеличават три пъти обема.

Еклерите се пекат в добре загрята фурна на около 200 градуса. Първите 10-15 минути не се отваря. След това намаляваме температурата и печем още 20-25 минути.

За крема слагаме млякото на слаб огън, като изсипваме част от захарта. В 3-4 лъжици мляко разтворете нишестето и внимателно прибавете сместа в кипящото мляко, за да не се получат бучки. След това смъкнете съда от огъня.

Разбийте маслото със захарта до побеляване, прибавете ванилията и всичко това изсипете в млякото и нишестето. После при непрекъснато бъркане добавете и сметаната. След като изстинат изпечените еклери се пълнят със шприц с крема. Поливат се с разтопен шоколад. 

1 2 3 4 5 6 7 8
9
Торти и сладкиши
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft