Сладкиши и торти с еклери

вход през zajenata.bg
70082
Еклерова торта рецепта

Еклерова торта рецепта

За блата

4 яйца
4 с.л. брашно
4 с.л. захар
1 ч.л. бакпулвер /1/2 пакетче/

За еклерите

250 мл прясно мляко
50 г краве масло
150 г брашно
3 яйца
1 щипка сол
1/2 ч.л. захар

За крема за еклерите

500 мл прясно мляко
3 жълтъка
75 г брашно
120 г захар
10 г краве масло
1 капсула ванилия
За крем брюле
500 мл животинска сметана
150 мл прясно мляко
150 г захар /1 ч.ч./
6 жълтъка
1/2 пак желатин
1 капсула ванилия

1. Приготвяме блата. Отделяме белтъците на яйцата, смесваме ги със захарта. Разбиваме с миксер до получаване на пухкава пяна. Добавяме предварително смесените и пресети бакпулвер и брашно, рабъркваме с шпатула добре и накрая слагаме жълтъците.С миксер се разбива на ниски обороти за кратко.
2. В тава с диаметър 22 см поставяме хартия за печене. Изсипваме тестената смес и я печем в предварително загрята на 220 градуса фурна, за 18-20 мин.Изключва се фурната и при полуотоворен капак блата се оставя за 20-30 мин , преди да се извади и изстине напълно. Това е важно за да не спадне.
3. Оставяме блата да изстине, след което го разрязваме на две.
4. Приготвяме еклерите. Завираме млякото, прибавяме кравето масло. Поръсваме със сол и захар. След като сместа заври, оттегляме тенджерата от котлона.
5. Изсипваме предварително пресятото брашно, като енергично разбъркваме с дървена лъжица докато се получи топка тесто която се отлепва от стените тенджерката. Прехвърляме в купа и слагаме първото яйце бие се много добре с миксер за 2-3 мин. Тогава се слага второто яйце, отново се бие 2-3 мин. на средна скорост и така продължаваме с добавянето едно след друго и разбиването на останалите яйца.
6. С помощта на пош оформяме малки топчета в намаслена тава Печем ги в предварително загрята фурна при температура на 200-220 градуса, в продължение на 15-18 мин. След тяхното изпичане, ги оставяме за 15мин във изключена фурна с леко отворена врата.Тогава се изваждат и оставят напълно да изстинат.
7. Приготвяме крема за еклерите. Сваряваме 400 мл прясно мляко и го смесваме със захарта. В отделен съд разбиваме жълтъците на трите яйца и брашното.
8. Добавяме останалите 100 мл студено мляко. Изливаме на тънка струйка горещото мляко, загряваме сместа при непрекъснато бъркане. Слагаме кравето масло и ванилията. С помощта на фолио затваряме плътно тенджерата с крема и го оставяме да се охлади.
9. Пълним еклерите с помощта на пош.
10. Приготвяме крема брюле. Загряваме сметаната, млякото и захарта. След тяхното завиране, прибавяме предварително разбитите жълтъци. Варим при непрекъснато разбъркване до сгъстяването на крема. След като отстраним от огъня, добавяме разтворения желатин, поръсваме с ванилия.
11. Изпеченият блат заливаме с една част от крема. Покриваме с втория блат, нареждаме пълнените еклери и поливаме с останалия крем. Изчакваме няколко часа, за да се стегне, след което поръсваме с крокан.

1
2
3 4 5 6 7 8 9
Торти и сладкиши
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft