Сладкиши и торти с еклери

вход през zajenata.bg
70056

Еклери с маскарпоне

яйца - 4 броя

брашно - 1 ч.ч.
олио - 1/2 ч.ч.
вода - 1 ч.ч.
ЗА КРЕМА МАСКАРПОНЕ
маскарпоне - 300 г
яйца - 3 броя
захар - 3 с.л.
вино - 3 с.л. Марсала или ром

За крема Маскарпоне разбийте жълтъците съз захарта, докато се получи пухкава смес. Ако имате съмнение за произхода на яйцата, може да направите това в съд на водна баня, но трябва да внимавате да не сготвите яйцата и да се наруши гладката им консистенция.

Отделно белтъците разбийте на твърд сняг и внимателно ги смесете с белтъците. Разбърквайте бавно и на порции добавете маскарпонето. Накрая добавяте Марсалата или ром и сложете в хладилник, докато приготвите еклерите.

Сложете водата и олиото да заврат на котлона и след това добавете брашното. Бъркайте няколко минути, докато сместа се сгъсти и се отлепи от стените и дъното. Снемете от огъня и оставете да се охлади.

След като сместа изстине, добавяйте едно по едно яйцата и след всяко разбърквайте добре. Получава се гъсто и лепкаво тесто. От него с помощта на лъжица, загребвайте и пускайте внимателно върху голяма тава с хартия за печене.

Трябва да има разстояние между еклерите. Може и да шприцовате сместа. Сложете еклерите да се изпекат в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути.

След това оставете да изстинат напълно във фурната, на леко отворена врата. Охладените еклери напълнете с крема маскарпоне. Отгоре може да залеете еклерите с глазура, да поръсите с пудра захар, какао и т.н. 

1 2 3 4 5
6
7 8 9
Торти и сладкиши
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft