Еклерова торта Вълшебство
яйца - 6 броя, за блата
захар - 180 г
брашно - 160 г пресято
еклери - около 20 готови
крем - 2 пакета крем Оле
прясно мляко - 700 мл студено
вода - 100 мл студена
желатин - 20 г
какао - 2 с.л.
вода
масло - 1 с.л.
кокос - стърготини за украсата
Намазнете и набрашнете тавичка или форма за печене с диаметър около 25 см. Разделете белтъци от жълтъци, и разбийте жълтъците и захарта до побеляване. Разбъркайте с пресятото брашно и най-накрая внимателно с разбитите на твърд сняг белтъци.
Изсипете сместа в тавата и сложете да се изпече в предварително загрята фурна, на 170-180 градуса до готовност (за около 30-40 минути). Приготвения блат разрежете на 2 отделни щом е изстинал.
Разтворете крема в млякото според указанията му и накрая разбъркайте с миксер с предварително накиснатия във вода и леко разтопен желатин. В тавичка с отлепящо се дъно сложете първия блат.
По него наредете готови еклерчета, залейте с крема, като заделите малко за намазване на цялата торта. Сложете втория блат и намажете с част от останалия крем.
Отгоре се прави украса от половинки еклери, кокосови стърготини и соса от разтопеното какао с маслото и малко вода.
Сложете тортата за 2-3 часа в хладилника, за да стегне, след това махнете стените и намажете страните й с останалия крем. По желание поръсете с кокосови стърготини отстрани.