Вкусни еклери с крем брюле
ПРОДУКТИ:
прясно мляко - 125 мл
вода - 125 мл
масло - 115 г на парчета
брашно - 140 г
захар - 1/4 ч л
сол - 1/4 ч л
яйца - 5 големи
ЗА КРЕМ БРЮЛЕ
сметана - 500 мл животинска
прясно мляко - 150 мл
захар - 1 ч.ч.
яйца - 6 жълтъка
желатин - 1/2 пакетче
ванилия - 1 капсула
ПРИГОТВЯНЕ НА ЕКЛЕРИ С КРЕМ БРЮЛЕ
В по-голяма тенджера смесете прясното мляко, водата, маслото, захарта и солта и сложете да кипне на котлона. След това сипете наведнъж брашното и бъркайте с дървена лъжица енергично, докато тестото започне да се отлепя от стените на съда.
Щом стане на топка, снемете от огъня и добавят едно по едно яйцата. След всяко яйце разбърквайте, докато напълно се смеси с тестото.
Щприцовайте тестото върху тава с хартия за печени на малки кръгли или продълговати еклери. Изпечете ги в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 25-30 минути.
Не отваряйте врата на печката по време на печенето, а едва след като са напълно готови. Оставете ги вътре в печката да се поохладят на отворена врата.
През това време за крема Брюле загрейте сметаната, прясното мляко и захарта. След като кипнат, прибавете предварително разбитите жълтъци, като бъркате енергично, докато кремът се сгъсти.
След като махнете от котлона, разбъркайте с ванилията и предварително набъбналия и разтопен желатин. Оставете крема напълно да се охлади и напълнете еклерите с него.
По желание залейте готовите еклери с шоколадов кувертюр или глазура.