Сладкиши и торти с еклери

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Еклерова торта Вълшебство
70094

Еклерова торта Вълшебство

яйца - 6 броя, за блата

захар - 180 г
брашно - 160 г пресято
еклери - около 20 готови
крем - 2 пакета крем Оле
прясно мляко - 700 мл студено
вода - 100 мл студена
желатин - 20 г
какао - 2 с.л.
вода
масло - 1 с.л.
кокос - стърготини за украсата

Намазнете и набрашнете тавичка или форма за печене с диаметър около 25 см. Разделете белтъци от жълтъци, и разбийте жълтъците и захарта до побеляване. Разбъркайте с пресятото брашно и най-накрая внимателно с разбитите на твърд сняг белтъци.

Изсипете сместа в тавата и сложете да се изпече в предварително загрята фурна, на 170-180 градуса до готовност (за около 30-40 минути). Приготвения блат разрежете на 2 отделни щом е изстинал.

Разтворете крема в млякото според указанията му и накрая разбъркайте с миксер с предварително накиснатия във вода и леко разтопен желатин. В тавичка с отлепящо се дъно сложете първия блат.

По него наредете готови еклерчета, залейте с крема, като заделите малко за намазване на цялата торта. Сложете втория блат и намажете с част от останалия крем.

Отгоре се прави украса от половинки еклери, кокосови стърготини и соса от разтопеното какао с маслото и малко вода.

Сложете тортата за 2-3 часа в хладилника, за да стегне, след това махнете стените и намажете страните й с останалия крем. По желание поръсете с кокосови стърготини отстрани.  

1
2 3 4 5 6 7 8 9
Торти и сладкиши
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft