Задушено пиле със зеленчуков сос
* 1 пиле
* 2 моркова
* 1 тиквичка
* 100 г глава от целина
* 400 г домати
* 1 глава лук
* 1/2 връзка магданоз
* 1/2 връзка копър
* 5 скилидки чесън
* 2 с.л. олио
* сол
* черен пипер
Пилето се нарязва, залива с подсолена студена вода и се сварява, след което се изважда от бульона и оставя на страни. Зеленчуците, без доматите, се пускат в пасатора и след като се надробят, се задушават в горещо олио под капак. Щом омекнат, се прибавят доматите (400 г), предварително попарени, обелени и пасирани, и сосът ври, докато и те станат готови. Овкусява се със сол, черен пипер, счукан чесън (5 скилидки). Налива се малко бульон и се добавят порциите пиле. Ястието ври 5 минути и се доовкусява със ситно нарязаните копър (1/2 връзка) и магданоз (1/2 връзка).