Ирландско ястие
* 00 г пушени наденички
* 1 глава лук
* 1 яйце
* 3 шайби домат
* 80 г варена царевица
* 1 лист зелена салата
* 6 печурки
* 1 скилидка чесън
* 1 с.л. брашно
* сол
* черен пипер
* червен пипер
* 1/2 с.л. масло
* 1 ч.л. доматено пюре
Наденичките (100 г) се изпичат на скара. Доматените шайби (3 шайби) - също. Яйцето се изпържва в масло. Половината от лука се нарязва на колелца и се изпича на котлон или в тиган. Гъбите (6 бр) се нарязват на дребно, бланшират се в гореща подсолена вода и се отцеждат. Втората половинка от лука се нарязва на ситно и се задушава заедно с гъбите в масло. Долива се бульонът. Добавят се доматеното пюре (1 ч.л.), червеният и черният пипер и размитото в студена вода брашно (1 с.л.). Трябва да се получи каша. Всичко приготвено се поднася в едно плато за закуска.