Какво да сготвим за цяла седмица

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Какво да сготвя в сряда за вечеря
305188
Какво да сготвя в сряда за вечеря

Какво да сготвя в сряда за вечеря

Кремсупа с грах - Продукти: 1 кг консервиран грах, 1 стрък праз, 1/2 супена лъжица брашно, 1 яйце, сол на вкус, мазнина; за крутоните: сух хляб, масло. Начин на приготвяне: Възваряваме консервирания грах в малко подсолена вода за 5-10 минути и го пасираме на пюре. Задушаваме нарязания праз в сгорещена мазнина, добавяме брашното и разреждаме с три чаени чаши топла вода, изсипваме върху пюрето, посоляваме на вкус и оставяме да поври 10 минути. Супата Застройваме с 1 разбито яйце. Поднасяме я с кубчета хляб, изпържени в масло.
Вечеря
Скумрия кебап с гъби - Начин на приготвяне: Един кг скумрия се почиства и се нарязва на големи парчета. Те се посоляват на вкус, овалват се в брашно и се изпържват в сгорещена мазнина. Отделно в нова мазнина се задушават до омекване 3 наситнени глави лук и 1 нарязан морков. Прибавят се 2 супени лъжици размито във вода доматено пюре. Заливат се с 1 чаена чаша зеленчуков бульон от кубче, след това се добавят 200 г нарязани на ивички гъби, 1 кафейна чашка бяло вино, няколко скилидки чесън, зърна черен пипер и девесил на вкус. Слага се рибата да поври 10 минути. Всяка порция се поднася с резен лимон.
Салата
Бобена салата със сметанова заливка - Продукти: 400 г зрял боб, 1 глава лук, 3 твърдо сварени яйца, 300 г сметана, червен и черен пипер, сол. Начин на приготвяне: Накисваме боба за една нощ в студена вода. Сваряваме го в нова вода. Прецеждаме и овкусяваме с червен пипер и сол. Украсяваме с нарязания на тънки парченца лук. Разбиваме стритите сварени жълтъци със сметаната, заливаме салатата и я поръсваме с черен пипер и ситно нарязаните белтъци.
Десерт
Печена тиква със сметана и орехи - Начин на приготвяне: Една малка тиква се почиства, обелва, нарязва се на кубчета, залива се с малко вода, посипва се със захар и се пече в умерена фурна. Двеста грама орехови ядки се поръсват с малко ром и захар и също се запичат. След като изстинат, се натрошават. Двеста грама сметаната се разбива с 1 чаена чаша захар. Към нея се прибавят ореховите ядки и тиквата и се разбърква добре. Сервира се в десертни купички.

1 2 3 4 5
6
7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft