Какво да сготвим за цяла седмица

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Какво да сготвя във вторник за вечеря
305177
Какво да сготвя във вторник за вечеря

Какво да сготвя във вторник за вечеря

Рибена чорба - Продукти: 1/2 кг почистен шаран, 2 моркова, 1/4 глава керевиз, 2 глави лук, олио, 1 супена лъжица брашно, сол, лимонов сок, черен пипер, девесил, магданоз. Начин на приготвяне: Рибата се нарязва на порции и се маринова с лимонов сок и сол. Морковите, керевизът и лукът се нарязват на дребно и се задушават в олио, след това се заливат с 4 чаени чаши гореща води и се варят почти до готовност. Прибавя се брашното, размито в малко студена вода, при енергично бъркане. След като зеленчуците поврят няколко минути, се добавят рибата и подправките, но без магданоза. Готовата чорба се наръсва със скълцан магданоз и се подкиселява с изцеден лимон.
Вечеря
Каша от пиле - Начин на приготвяне: Варим 1 охладено пиле в подсолена вода заедно с 1 нарязан морков и малко парче целина. Изваждаме и обезкостяваме свареното пиле. Прецеждаме бульона. Препичаме 3 супени лъжици брашно с 4-5 накълцани скилидки чесън. При непрекъснато бъркане наливаме 4 чаени чаши бульон. Изчистеното от костите и кожата месо нарязваме на малки късчета и прибавяме към кашата. Накрая слагаме бучка краве масло. Поръсваме със смлян черен пипер.
Салата
Рулца от телешки салам и руска салата - Продукти за 1 порция: 1 тънко парче телешки салам, 2 супени лъжици руска салата, 1/2 чаена лъжичка горчица, 2 супени лъжици майонеза, 1 стрък магданоз, лимонов сок. Начин на приготвяне: Върху телешкия салам се слага руската салата и се увива на руло, което се залива със смес от майонезата, горчицата и лимонов сок на вкус. Гарнира се със стрък магданоз.
Десерт
Желирана торта - Начин на приготвяне: Към 1 чаена чаша счукани орехови ядки слагаме 1 чаена чаша захар, 1 кофичка кисело мляко, 1 ванилия и 24 счукани обикновени бисквити. Отделно в тенджерка сипваме 2 чаени чаши сироп от компот и в него добавяме 1 кутия нарязани лимонови резанки. Поставяме сместа на слаб огън и бъркаме непрекъснато, докато се стопят резанките. Бисквитената смес изсипваме в тортена форма. Отгоре подреждаме плодовете от компота. Готовата торта заливаме с желирания сироп. Слагаме я в хладилник и сервираме след 5-6 часа.

1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft