Какво да сготвя в четвъртък за вечеря
Супа
Чорба от пилешки дреболии и ориз - Начин на приготвяне: Сложете 1/2 кг нарязани пилешки дреболии, без дробчетата, да се варят. Оберете пяната. Добавете олио и сол на вкус. Прибавете нарязана на дребно 1 глава лук и 2 настъргани моркова. Когато зеленчуците омекнат, сложете 1 кафейна чашка ориз и нарязаните дробчета, а накрая 2 супени лъжици доматено пюре. Поръсете със сол и черен пипер. Застройте чорбата с 1 яйце, разбито с 1 чаена чаша кисело мляко и 1 супена лъжица брашно. Накрая поръсете с чубрица.
Вечеря
Телешко с ориз - Начин на приготвяне: В олио се запържват 1 кг нарязано на парчета телешко месо и 1 наситнена глава лук. Прибавя се 1 чаена чаша ориз, като малко се позапържва, докато стане стъклен. След това се премества в тавичка. Сипват се 3 чаени чаши вода. Слагат се 3-4 зърна черен пипер и 1 дафинов лист. Пече се до готовност. Малко преди да се извади от фурната, ястието се поръсва със скълцан магданоз.
Салата
Хайвер с извара - Продукти: 200 г извара, 50 мл прясно мляко, 30 мл олио, червен пипер на вкус, малка глава лук, сол, маслини. Начин на приготвяне: Към смесеното с извара прясно мляко се прибавя олиото при непрекъснато разбиване. Добавят се червеният пипер и ситно нарязаният лук. Приготвената смес се посолява и се разбърква. Оформя се на купчинки в чинийки и се гарнира с маслини.
Десерт
Меден сладкиш - Начин на приготвяне:Смесват се 100 г мед, 100 г брашно, 1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат, 1 супена лъжица захар, сокът от 1/2 лимон, 1 яйце, 60 г счукани орехови ядки, щипка карамфил. Сместа, която има гъстотата на кексово тесто, се изсипва в намаслена тавичка и се пече в умерена фурна.