Какво да сготвим за цяла седмица

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Какво да сготвя за обяд в четвъртък
305188

Какво да сготвя за обяд в четвъртък

Супа
Кремсупа от черен дроб - Продукти: 3/4 кг свински или телешки черен дроб, 50 г масло, 1 морков, парче целина, 1 глава лук, 3 супени лъжици брашно, 3 чаени чаши прясно мляко, 1 кафейна чашка сметана, черен пипер и сол на вкус, магданоз. Начин на приготвяне: Лукът, морковът и целината се нарязват на дребно и се задушават до омекване. Прибавят се почистеният и нарязан дроб, 3 чаени чаши вода и всичко се сварява. Продуктите се охлаждат и пасират. В останалата част от маслото се запържва брашното и се разрежда с прясното мляко. В получения бешамелов сос се прибавят сметаната и пасираните заедно с бульона продукти, черен пипер и сол на вкус. Бърка се непрекъснато, докато клокне. Готовата супа се поднася с препечени кубчета хляб, поръсена със скълцан магданоз.
Обяд
Пиле яхния - Продукти: 1 охладено пиле, 2 глави лук, 5 картофа, 2 дафинови листа, черен пипер на вкус, 1 супена лъжица червен пипер, 1 кубче пилешки бульон, 4-5 стерилизирани домата, олио, 2 супени лъжици брашно, чубрица, магданоз и сол на вкус. Начин на приготвяне: Лукът се задушава до прозрачност в малко олио. Добавя се пилешкото месо, нарязано на порции. Отново се задушава се и се поръсва с червен пипер. Слагат се обелените и нарязани картофи. Ястието се разбърква и се добавя 1/2 л вода. Прибавят се натрошеното кубче пилешки бульон, черният пипер, дафиновите листа, чубрицата. Вари се на тих огън. Накрая се слагат и нарязаните домати. Отделно 1-2 супени лъжици брашно се размива в малко вода и се сипва при непрекъснато бъркане към яхнията, след като месото е напълно готово. Накрая ястието се поръсва с нарязания на ситно магданоз.
Салата
Зеленчукова салата - Продукти:2 червени домата, 2 стръка зелен лук, 1 бяла ряпа, 2 варени яйца, 2 супени лъжици олио, 1 супена лъжица соев сос, 1/2 чаена лъжичка захар, сол и черен пипер, копър. Начин на приготвяне: Обелваме ряпата и я настъргваме. Нарязваме доматите и яйцата на парчета, а зеления лук на колелца. Подреждаме зеленчуците и яйцата в чинии. Смесваме соевия сос, олиото, захарта, солта и черния пипер и заливаме салатата. По желание сервираме с клончета копър.
Десерт
Крем карамел - Начин на приготвяне: Разбийте 6 яйца с 1 и 1/4 чаени чаши захар, след това постепенно налейте 1 л хладко прясно мляко, като не прекъсвате биенето, и прибавете 2-3 праха ванилия. Във форма или отделни купички карамелизи-райте 3/4 чаена чаша захар. Налейте яйчената смес в купичките или във формата. Поставете ги в по-голям съд с гореща вода, която да бъде около 2 см под ръба. Сложете крема да се пече в умерена фурна около 30 минути, като внимавате да не заври водата. Опечения крем оставете да поизстине в съда с водата. Обърнете го след това в подходяща чиния.

1 2 3 4 5 6
7
8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft